top of page

«Без бар’єрів» – вектор розвитку КМКЛ №11

Ініціатива «Без бар’єрів» започаткована Першою леді України Оленою Зеленською. У 2021 році Уряд схвалив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року. Цього року Уряд затвердив План заходів на 2023-2024 роки з реалізації Стратегії безбар’єрності.


З метою створення безбар’єрного простору при Кабінеті Міністрів було утворено тимчасовий консультативно-дорадчий орган – Раду безбар’єрності. Її діяльність визначається в Положенні про Раду безбар’єрності.


Під час чергового засідання Ради безбарʼєрності Віце-премʼєр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков презентував пріоритети створення безбар’єрного простору у територіальних громадах.


Серед них – вийти з помешкання та пересуватись містом: обслуговуватись у лікарні, отримати соціальні виплати, перебувати у безпеці.


Київська міська клінічна лікарня №11 без упину працює заради покращення доступності нашого медзакладу для маломобільних груп населення та людей з інвалідністю.


Відповідно до чинних стандартів ми створили заходи з метою отримання безбар’єрного доступу на всіх рівнях:


  • Фізична безбар’єрність

  • Інформаційна безбар’єрність

  • Цифрова безбар’єрність

  • Суспільна та громадська безбар’єрність

  • Освітня безбар’єрність

  • Економічна безбар’єрність


Ми продовжуємо рухатись вперед та працювати над створенням безбарʼєрної медицини!


Джерело: Урядовий портал

bottom of page